KONKREETTISTA LÄHEISYYTTÄ

Ratsastusterapiapalvelu Helena Halinen tmi

Ratsastustallimme toimii Koivula nimisellä tilalla Janakkalan Kiipulassa, noin kilometrin päässä Kiipulan Koulutus- ja Kuntoutuskeskuksesta. Tilalla toimii maatila, jolla viljellään viljaa, sokerijuurikasta ja heinää.

Terapiatallin toiminnasta vastaan minä, Helena Halinen. Pohjakoulutukseltani olen fysioterapeutti ja agrologi AMK. Ratsastusterapeutiksi valmistuin Ypäjän Hevosopistosta v. 2000, jonka jälkeen olen toiminut Kelan palveluntuottajana. Olen Suomen Ratsastusterapeutit ry:n jäsen ja Suomen Fysioterapialiiton yrittäjäjäsen. Lisäksi olen ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja joksi valmistuin vuonna 2018. Olen opiskellut myös psykoterapian perusteita.

Tallilla käytössämme ovat ratsastuskenttä ja hevosilla liikkumista varten suunniteltu pelto- ja metsäreitti. Lisäksi käytämme läheisiä hiekkateitä ja metsämaastoja. Käytössä on ramppi, jonne pääsee myös pyörätuolilla ja jolta pääsee hyvin hevosen selkään. Tallilta löytyy kypärät ja turvavyöt. Käytössä on myös erilaisia jumppavälineitä, esim.palloja, pusseja, vanteita ja jumppakeppejä. Tallilla on inva-wc ja lämmin valjashuone.

Terapiamenetelminä käytämme tallityöskentelyä ja tallitöitä, hevosen hoitoa ja ruokintaa, ratsastusta, kärryajoa ja maastakäsintyöskentelyä Kuntoutujan tarpeiden mukaan.

Tilallamme on kolme hevosta ja kaksi ponia. Ratsastusterapiatoiminnassa on norjan vuonohevonen Lindeman Foss eli ”Linde” ja norjan kylmäverinen Stål Sjur eli ”Kalle”.

Ajoharjoituksia tehdään shetlanninponi Smedens Max Speedin  eli ”Spinden” kanssa. Spinde on myös Suomen parhaita raviponeja ja pärjännyt myös Ruotsin puolella kisoissa. Gotlannin russi Amor Dar eli ”Amor” sekä lämminverinen Power Light eli ”Poveri” kuuluvat myös tallin kalustoon.

Terapiahevosemme:

Lindeman Foss eli ”Linde”

“Linde on suuri persoona. Se haluaa tutustua kaikkiin ihmisiin ja tulee hienovaraisesti lähelle ottamaan kontaktia ja houkuttelee vuorovaikutukseen. Lindestä löytyy myös lapsenmielisyyttä. Terapiatyössä Linde on ollut seitsemän vuotta.”


Stål Sjur eli ”Kalle”

“Kalle on reilu kaveri. Se haluaa suorittaa kaikki sille osoitetut tehtävät ja kulkee pelottomasti erilaisissa ympäristöissä. Kallella on elämänkokemusta ja viisautta. Terapiatyössä se on ollut kolme vuotta.”